11 Temmuz 2009 Cumartesi

CCleaner & Revo Uninstaller (Setup+Portable)

Burada linklerini bulacağınız bu 2 program Güvenlik ve de Performans için her bilgisayarda mutlaka bulunmalıdır. Şiddetle öneririz... Ayrıca bu 2 program da FREEWARE kategorisinde yer almaktadır ve Ücretsiz olarak kullanabilirsiniz...
CCleaner (internet tarayıcı ve program setupları vb. yoluyla) sisteminize kaydedilen, sistemi şişirmekten başka hiçbir işe yaramayan dosyaları silerek bilgisayarınıza performans kazandırır. "Bu program kesinlikle sizin (word, resim, müzik, vb.) belgelerinizi silmez". Ayrıca ie,firefox,opera gibi internet tarayıcılarının geçmiş kayıtlarını silerek, sizi internet alışkanlıklarınızı öğrenmeye çalışan meraklı gözlerden korur... Kayıt defteri hatalarını düzeltir. Araçlar sekmesinden ise başlangıçta açılmasını istemediğiniz yazılımları, geri almak istemiyorsanız silebilir, yada sadece devredışı bırakabilirsiniz, ki bu da daha hızlı açılan bir windows anlamına gelir.
Önemli not: Programı kurarken seçili alanların hepsini iptal edip sadece "masaüstüne kısayol koy" ve "hızlı başlata kısayol koy"u seçmeniz, bilgisayar performansınız açısından en doğrusu olacaktır.

CCleaner Setup Linki:


Portable CCleaner:



~ --- ~ -- ~~ -- ~ --- ~



Revo Uninstaller ise Windows'un "Program Ekle & Kaldır" komutu yerine tercih etmeniz gereken bir program. Revo Uninstaller sistemden kaldırmak istediğiniz programları geride hiçbir kalıntı bırakmadan siler. Bu da kurulup kaldırılan programların artıklarıyla sistemin günden güne yavaşlamasını engeller.




Revo Uninstaller Setup Linki:


Portable Revo Uninstaller:



Hiç yorum yok: