28 Ekim 2010 Perşembe

Antivirüs Yazılımları ( KIS - Antivir )

Antivirus yazılım önerilerine geçmeden önce bir uyarı yapmamız gerekiyor.
Antivirus yazılımlarında ASLA "PATCH" türü, yazılımın kodlarını değiştiren, yazılımlar KULLANMAYIN!!! Güvenlik programına bu tür bir müdahalede bulunulması programı kullanma amacınızla taban tabana çelişmektedir.
Güvenlik yazılımlarını her zaman üreticinin sitesinden indirin ve sadece serial numarası ya da key dosyaları ile aktive edin!!!

1. KASPERSKY INTERNET SECURITY
Kaspersky Internet Security yazılımı Kaspersky Lab isimli bir Rus yazılım şirketinin dünyaca tanınmış güvenlik yazılımının komple güvenlik çözümüdür.
Son derece etkili bir güvenlik sağlayan bu komple çözüm genellikle yanlış uyarı vermez ve çoğu zaman dosyanıza bulaşan virus'ü temizleyip dosyalarınızı silinmekten kurtarır. Bu da virus'lü bir dosyayı direkt olarak silen ve bu nedenle veri kaybına yol açan antiviruslere karşı önemli bir avantajdır! Size kesinlikle bu yazılımı satın almanızı öneriyoruz.
Şu anda yazılımın 2015 sürümü piyasada olduğu halde bu sürümün yaptığımız denemelerde aktivasyon problemi olduğunu gördüğümüz için size bir önceki versiyon olan 2014 sürümünü kullanmanızı tavsiye ediyoruz.
YÜKLEMEDEN SONRAKİ AYARLAR:
1. Sağ en altta "ayarlar/settings"e tıklayıp, açılan pencerede ortadaki "Tavsiye edilen eylemleri otomatik olarak uygula/Perform recommended actions automatically" seçeneğini tıklayıp aktif hale getirin.
2. Daha sonra sol tarafta bulunan "Koruma Merkezi/Protection Center"ı tıklayın ve o başlık altında açılan "Mail Antivirus" ve "Anti Spam" seçeneklerini etkinsizleştirin. Eğer virüs bulaşma ihtimali çok yüksek olan bir bilgisayara kurulum yapıyorsanız "File/Dosya Antivirus"ün üzerine tıklayıp "Security Level/Güvenlik Seviyesi"ni "High/Yüksek" yapınız.
3. Yine sol taraftan "Performance/Performans"a bir kere tıklayıp sağ tarafta açılan tüm seçenekleri aktif hale getirin.
4. Sonra yine sol taraftan "Computer Scan/Bilgisayar Tarama"ya tıklayıp, ortada duran çubuğu mouse ile yükseltip güvenliği "High/Yüksek" seviyesine getirin. Ardından hemen altındaki seçeneği "Disinfect-if not possible delete/Temizle-mümkün değilse sil" seçeneğine seçin. Bunların daha altında bulunan, yazı ile bağlantı verilmiş "Scan Schedule/Tarama Planı" yazan yere tıklayıp, "Quick Scan/Hızlı Tarama"yı seçin. Açılan pencereden "weekly/haftalık"ı seçin ve saat olarak da akşam bilgisayarınızın hep açık olduğu bir saati seçin. Daha sonra "Save/Kaydet"e tıklayın.
4. Son olarak da sol taraftaki son seçenek olan "Additional/Ek seçenekler"e tıklayın. Sağ tarafta açılan seçeneklerden "Threats and Exclusions/Tehditler ve İstisnalar"ı açıp karşımıza çıkan seçeneği aktif hale getirelim.

KASPERSKY 2014'ü SÜREKLİ DENEME SÜRÜMÜ
(TRIAL) OLARAK ÇALIŞTIRMA

0. Bu işleme başlamadan önce bilgisayarınızın taranmış, tüm USB belleklerin çıkarılmış ve internet'e bağlanılmış olduğundan emin olun!
Bu işlemi Deneme Lisans'ı sürenizin bitimine 1 gün kala, yani her 29 günde 1 tekrar etmeniz gerekir!
1. Şimdi KIS2014'ü açıp, sağ alt köşeden "Settings/Ayarlar" kısmına gelin. Daha sonra gelen pencereden sol tarafta yazan "Additional/Ek Ayarlar" başlığını seçin. Sağ tarafta beliren seçeneklerden "Self-Defense/Kendini Koruma" seçeneğini açıp, oradaki işareti kaldırın.
ÖNEMLİ NOT: Şimdilik kaldırdığımız bu "Self-Defense/Kendini Koruma" özelliğini TÜM işlemler bittikten sonra tekrar aktif/seçili hale getirmeniz çok önemlidir!
2. Ana ekranda ise orta kısımın altında "License/Lisans"a tıklayın, açılan pencerede de "Details/Detaylar" düğmesine tıklayın. Gelen ekranda "KEY/Anahtar" satırının sonundaki kırmızı X işaretine tıklayarak bitmesine 1 gün kalmış lisansınızı silin.
3. Ardından programı kapatıp, sistem saatinin sol tarafında "K" simgesi ile gösterilen antivirüse sağ tıklayıp "Exit/Çıkış" deyin ve çıkan onay diyaloğu kutusuna OKAY/TAMAM deyin.


NOT: Masaüstündeki "Bilgisayarım" simgesine sağ tıklayıp "Özellikler"i açıp "Sistem Tipi"nden işletim sisteminizin 32bit mi yoksa 64bit mi olduğunu öğrenebilirsiniz.
TRIAL RESET DOSYASI OLUŞTURMA:

64 BIT WINDOWS İÇİN;
REG DELETE HKLM\SOFTWARE\Wow6432Node\KasperskyLab\protected\LicStorage /f REG DELETE HKLM\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\SystemCertificates\SPC /f REG ADD HKLM\SOFTWARE\Wow6432Node\KasperskyLab\protected\AVP14.0.0\settings /v Ins_InitMode /t REG_DWORD /d 1 /f
Yukarıdaki kodları kopyalayıp NOTEPAD (NOT DEFTERİ) programına yapıştırın. Daha sonra DOSYA -> FARKLI KAYDET -> Dosya Adı: -> 64BIT-ADMIN.BAT -> Dosya Türü: -> Tüm Dosyalar yapıp dosyayı bir yere kayıt edin.

32 BIT (x86) WINDOWS İÇİN;
REG DELETE HKLM\SOFTWARE\KasperskyLab\protected\LicStorage /f REG DELETE HKLM\SOFTWARE\Microsoft\SystemCertificates\SPC\Certificates /f REG ADD HKLM\SOFTWARE\KasperskyLab\protected\AVP14.0.0\settings /v Ins_InitMode /t REG_DWORD /d 1 /f
Yukarıdaki kodları kopyalayıp NOTEPAD (NOT DEFTERİ) programına yapıştırın. Daha sonra DOSYA -> FARKLI KAYDET -> Dosya Adı: -> 32BIT-ADMIN.BAT -> Dosya Türü: -> Tüm Dosyalar yapıp dosyayı bir yere kayıt edin.

4. Daha sonra yukarıda hazırlanışını açıkladığımız TRIAL RESET dosyalarından işletim sisteminize uygun olanına sağ tıklayıp YÖNETİCİ OLARAK ÇALIŞTIRınız.

Bu işlemleri tamamlandıktan sonra "Başlat"tan Kaspersky'i çalıştırın. Karşınıza ilk çıkan pencerinin sağ altlarına doğru yazan "Activate Trial/Deneme Sürümünü Aktif Et" yazısını tıklayın. Bu işlem uygulamanın internetten yeniden 1 AYLIK yasal deneme lisansı almasını sağlayacaktır. Lisans alındı onayı geldikten sonra çıkan uyarıyı onaylayın. Daha sonra uygulamanın ana ekranının sağ en altında bulunan "Settings/Ayarlar" -> "Additional/Ek Ayarlar" -> "Self Defense/Kendini Korumayı"ı açıp burada işlem öncesinde kaldırdığımız onay tikini tekrar koyalım, yani bu seçeneği tekrar aktif edelim.
Artık KIS 2014'ü 29 gün daha kısıtlamasız olarak kullanabilirsiniz!

(ESKİ) İndirme Adresi - Download Link: (ESKİ)


ky

KASPERSKY FREE Ücretsiz İndirme Adresi - Download Link:
2020 itibari ile bu yazılımı tercih etmeniz yerinde olacaktır.




2. AVIRA (FREE) ANTIVIR:
Eğer antivirüs'e para vermek istemiyor ancak yine de en azından temel bir güvenlik programına sahip olmak istiyorsanız size bu programı öneriyoruz. Yüklerken tek dikkat etmeniz gereken şey, "Heuristic Analysis Level"i görünce en alttaki "High(En yüksek)" seçeneğini seçmeniz ve ek bir reklam programı yada toolbar kurmak isterse bunu iptal etmeniz olacaktır.


İndirme Adresi - Download Link:




3. USB DISK SECURITY 5:
Eğer Kaspersky Antivirus Kullanmıyorsanız, USB virüslerine karşı kesinlikle bu programı kullanmanızı öneriyoruz. Bir USB Belleği bilgisayarınıza takar takmaz, bu program ile tüm autorun işlemlerini iptal edebilirsiniz. Bu program virüsleri silmediği halde virüslerin başlamasına engel olmakta, ve bu sayede virüs bulaşmasını engellemektedir. Ancak virüslü bir dosyayı çalıştırdığınızda onu temizleyecek tek program antivirüsünüzdür. Bu yüzden bu program ile birlikte mutlaka bir antivirüs kullanmanız gerekmektedir.

(ESKİ)İndirme Adresi - Download Link:(ESKİ)



v6 İndirme Adresi - Download Link:
USB Disk Security 6 artık ücretsiz olarak sunulmaktadır.



4. UNLOCKER


Silinmekte inat eden dosyaları silmek, adını değiştirmek yada taşımak için kullanabileceğiniz küçük ama çok faydalı bir Freeware/Ücretsiz programdır. (Ne sildiğinizi bilmiyorsanız, Risk yaratabilir!)
Diğer bir dikkat edilmesi gereken nokta ise kurulum dosyasında reklam uygulamaları barındırmasıdır. Bu yüzden kurulum sırasında gelen diğer tüm ek yüklemelere "hayır" cevabını verin.
(ESKİ)İndirme Adresi - Download Link:(ESKİ)


İndirme Adresi - Download Link:
64bit işletim sistemi için x64 olanı, 32bit için ise x86 olanı indirip kurun.

Hiç yorum yok: