26 Ekim 2010 Salı

Video Converters (Vidyo Dönüştürücüler)

Youtube gibi streaming sitelerinin artması ve internet kullanımının yaygınlaşmasıyla video dönüştürme işlemleri de günlük PC (Bilgisayar) kullanıcılarının da bilmesi gereken bir bilgi haline geldi.
Bu yüzden sizlere ücretiz olarak kullanabileceğiniz birkaç video coverter önereceğiz.

1. Icepine Video Converter Pro :

Bu program aslında 25$ olduğu halde giveawayoftheday'in lisansı ile ücretsiz kullanılabilmektedir. Birçok farklı formatı destekleyen oynatıcının son derece basit bir arayüzü var. Trim (sahne kesme), watermark (video damgası), join (birçok video parçasını tek dosyada birleştirme) gibi kullanışlı özellikler de içermektedir.

İndirme Adresi - Download Link:




2. Media Coder - Full Edition:

Bu yazılım ise bir Freeware yazılımdır ve Open-Source olarak geliştirilmektedir.
Özellikle kaliteli bir kodlama için tercih edilmelidir. Daha önce mpeg4 formatıyla sıkıştırılmamış bir video'yu (örneğin dvr yada dv dosyaları) sadece aşağıdaki ayarlamaları yaparak son derece kaliteli bir şekilde sıkıştırabilirsiniz.


Video - Format: H.264
Bitrate: 700
Container: Avi

İndirme Adresi - Download Link:


(Açılan sayfada reklamın altında "32-bit/64-bit Version Installer" yazar. İşletim Sisteminize göre size uygun olanının altında yazan "Latest Version" linkine tıklayın. Ve açılan miror linklerinden birine tıklayarak indirin.)


3. Free Video Flip And Rotate:

Birçok kişi kişisel kamerasıyla video çekerken kamerayı yan tutmanın getireceği sonuçların farkında olmuyor. Eğer sizde böyle yan tutulan kamera ile çekilmiş görüntüleri başınızı sağa ya da sola yatırmadan düzgün bir şekilde izlemek istiyorsanız bu programı kullanabilirsiniz. Programı açtıktan sonra video ile ilgili bölüme tıklayıp sonra karşınıza gelen ekrandan "Free Video Flip And Rotate"e tıklarsanız çok basit bir şekilde video'nuzu düzeltebilirsiniz...

İndirme Adresi - Download Link:




4. DVD Decrypter

Deneyenler bilir. Elinizdeki DVD'nin içindeki dosyaları seçip kopyala-yapıştır yöntemi ile bilgisayarınıza atamazsınız. Aynı Audio CD'lerde olduğu gibi bir Rip aracı kullanmanız gerekir. Bunun için küçük ve basit bir yazılım olan DVD Decrypter yazılımını öneriyoruz. Siz sadece dosyaları kaydedeceğiniz yeri gösterin o kopyalasın. Kopya korumalı DVD'lerin de büyük bir çoğunluğunda korumayı kırıp yine Rip yapabilmektedir. Kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

İndirme Adresi - Download Link:




5. AutoGK (Auto Gordian Knot)

Bu yazılım DVDDecrypter ile Pc'nize kopyaladığınız DVD'leri DivX yada XviD'e dönüştürmenizi sağlar. Yüklerken dikkat etmeniz gereken şey yükleme seçenekleri içindeki XviD 1.2.1 'i yükleme seçeneğinin iptal edilmesi için XviD 1.2.1 seçeneği yanındaki tik işaretinin kaldırılması. Çünkü önceki yazımızda da bulunan XviD'in en son versiyonunu yüklemelisiniz.
Bu program aynı zamanda Windows Media Player'da altyazı kullanmanızı sağlayan vob-sub yazılımını da otamatik olarak kurmaktadır!

KULLANIMI:
Programı yükledikten sonra "INPUT" kısmına Rip'leyeceğiniz Filmin 2.nci .IFO dosyasını gösterin (ilk IFO dosyasında reklamlar bulunur genellikle) ve çıkan seçeneklerden en uzun olanını seçin. OUTPUT kısmına ise filmi kaydedeceğiniz klasörü gösterin.

GENEL AYARLAR:
Audio Track: (istediğiniz dilleri seçin) "AC3 2ch" yoksa diğer "2ch" seçilmeli.
Subtitle Track: Altyazı istiyorsanız istediğiniz altyazı dillerini seçin.
Output size: 1CD (700MB)

ADVANCED SETTINGS:
Fixed width - 720
Output Audio Type - Original (AC3/DTS/MPA only)
Codec - XviD
Subtitle Options - Use external subtitles

BAŞLATMA:
En sonunda ise "Add Job" ve "Start"a tıklamanız ile Ripleme işlemi başlayacaktır.

İndirme Adresi - Download Link:




6. DVR - MPEG2 Dönüştürücü

Eğer televizyondan kayıt yapan bir cihazınız yada güvenlik kamera kayıtlarınız varsa bu görüntüleri bilgisayarda kullanabilmek için DVR formatından Mpeg2 formatına dönüştürmek gerekir. Aşağıdaki yazılımı kullanarak çok kısa süre içerisinde bu format dönüşümünü sağlayabilirsiniz. Bu elde ettiğiniz Mpeg2 dosyalarını ise yukarıda bahsettiğimiz MediaCoder programı aracılığı ile son derece kaliteli olarak sıkıştırıp yerden tasarruf edebilirsiniz.

İndirme Adresi - Download Link:


7. EN İYİ 5 DVD RIP ARACI

8. 5 BASİT ADIMDA DVD NASIL KOPYALANIR


Hiç yorum yok: