28 Ekim 2010 Perşembe

Güvenlik - Antivirüslerin Önemi

Güvenlik herşeyden önce gelir. Nasıl inşaat sahasına girildiğinde ya da tehlikeli sporlara başlamadan önce kask giyilirse, son derece tehlikeli bir yer olan internet ortamında gezerken de "Antivirus" denilen kasklardan takmanız gerekir.
Özellikle Türk halkı olarak tehlikeyi sevdiğimiz ve "Bana bir şey olmaz!" düşüncesiyle hareket ettiğimiz için Türkiye virüs bot-ağlarının cenneti haline gelmiş durumdadır. Bugün Türkiye en çok hacker saldırısı yapan ülkelerden 3.ncü sırada. Bunun bir nedeni antivirüs kullanımı yaygın olmadığı için virüs bulaşmış bilgisayarların başka bilgisayarlara ya da bankalara karşı yaptığı saldırılarda araç olarak kullanılmasıdır. Yani bilgisayarında antivirüs kullanmayan bir Pc kullanıcısı, her an ciddi suçlamalar altında kalma hatta hapse girme tehlikesi altındadır.
Daha basit olarak anlatmak gerekirse, sizin sisteminize bulaşan bir virüs yüzünden, haberiniz olmadığı halde, bir bankaya saldırı yapıp yüklü miktarda para kaçakçılığı yapmış olabilirsiniz. Tabi para aslında sizin bilgisayarınızdaki virus'u yazan kişinin eline geçer ama güvenlik birimleri saldırı kaynağına baktığında sizin IP'nizi görecektir. Bu da 5dk sonra sizin kapınızda bir polis ordusu oluşması demektir.
Size bir fantazi gibi görünen bu olaylar hiçde uzak değil aslında. Bu gibi durumlarda belli bir araştırmanın sonunda saldırının virus aracılığıyla yapıldığı kanıtlansa bile kimse hırsızlık suçlamasıyla polislerin evini basmasını istemez heralde...
Daha da önemlisi sisteminde virus olup, "aman ne olacak ki" diyenlerin başına gelmesi ihtimali %99 olan seneryolar;
- Internet bankacılığını kullanıyorsanız, hesaplarınızın boşaltılması ve kredi bakiyenizin sonuna kadar kullanılması neredeyse garantidir.
- Facebook, mail adresi, msn adresi'niz hacklenir ve özel bilgilerinizin yayılmaması için şantaj yapılması çok olasıdır.
- Ya da bu hacklenen hesaplarınızı kullanarak sizin adınıza ve sizi tüm tanıdıklarınız önünde küçük düşürecek hareketlerde bulunup sizi çok zor durumda bırakabilirler.
- Ya da bir virus aracılığıyla webcam'inizi çalışırıp sizin haberiniz olmadan video'nuzu çekip internette yayınlayabilirler...
Bu riskleri bilip de hala antivirus kullanmak istemeyen varsa en azından artık gerçekten deli cesaretine sahip olduklarını gönül rahatlığıyla söyleyebilirler. Bu kısmın dışında kalan mantıklı insanlar için ise birkaç önerimiz var.
Bu önerilerimizi bir sonraki yazımızda bulabilirsiniz!!!
BURAYA TIKLAYINIZ.

Hiç yorum yok: